Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Dub 25

Přednáška – zdravověda

Dne 25. 4. přijela k nám do školy paní Pavla Sudková, aby nás připravila na soutěž HelFíkův Kotár, který se koná 9. 6. v lesoparku Jana Pivečky ve Slavičíně. Paní záchranářka první pustila prezentaci, ze které si 5. ročník dělal zápisky. Potom nám ukazovala na figuríně, jak se dělá masáž srdce (v duchu zpívat písničku Okolo Hradce, Rolničky nebo Skákal pes). Někdy si vzala nějaké dítě a ukázala nám základní věci, jako třeba oslovení při volání záchranné služby atd. Představila nám aplikaci na mobilní telefon jménem „Záchranka“ a přístroj AED – automatický externí defibrilátor. Koncem 2. vyučovací hodiny se s námi rozloučila a odešla. Ukázky se zúčastnil 4. a 5. ročník.

Patrik, 5. ročník

Dne 25. 4. tady byla paní Sudková ze soutěže HelFíkův Kotár, dvě hodiny nás učila první pomoc. Říkala nám, jak zastavit krvácení, když někdo omdlí, tak mu zvednout nohy, když chce napít, tak mu zakloníme hlavu a pořád jsou nohy nahoře. Mluvila pak o krvácení – tepnách, žílách, vlásečnicích. Nejdůležitější je: „Dbej na bezpečnost zraněného i vlastní“ a potom nám říkala „Mrtvý záchranář – žádný záchranář.“ Jsme rádi, že k nám přišla.

Kristýna, Barbora, 5. ročník