Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Led 08

Recyklohraní přírodovědného kroužku

Plníme nový úkol v recyklohraní s názvem „Krok za krokem.“ Věnovat se v něm budeme sběru a recyklaci drobného elektra, ale také povědomí o sběrných místech mimo školu, kam je možné odevzdat k recyklaci nepotřebné věci z domácnosti. Ve sběrném dvoře v Nezdenicích je drátěný kontejner, kam se odkládají drobná elektrozařízení. Nejbližší červený kontejner je v Šumicích u hřbitova.

Do červených kontejnerů patří baterie a drobná elektrozařízení z domácností i kanceláří jako jsou např. kalkulačky, rádia, drobné počítačové vybavení, mp3, telefony, nabíječky, el. šňůry, fény, varné konvice, žehličky, holicí strojky, elektronické hračky a podobně. Do těchto kontejnerů nedáváme televizory, počítačové monitory, zářivky, úsporné žárovky ani tonery, CD, videokazety. To vše patří na sběrná místa na sběrných dvorech obcí, nebo do prodejen, kde se prodávají nové elektrospotřebiče.

Ve sběrných dvorech je možné odevzdat i další odpady z domácnosti, proto je velmi praktické vědět, kde se v blízkosti nacházejí.