Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Pro 07

Třetí exkurze do Brna 7. 12. 2017

Anthropos

Tentokrát nás Moravské zemské muzeum – pavilon Anthropos v pisáreckém parku přivítal motem: „Vítejte u neandertálců“. Cílem výstavy je představit běžný život neandertálců, jejich fascinující schopnost přežít v drsných podmínkách. Viděli jsme originály pozůstatků z moravských lokalit, nástroje štípané z kamene nebo vytvořené z kostí a mamutoviny. Velikost mamuta děti velmi překvapila.

Zápas ichtyosaurů aneb pravěk štětcem Zdeňka Buriana:

Kolekce 50 obrazů nás zavedla do světů ještě mnohem vzdálenějších, do doby, kdy na Zemi vznikl, pomalu se rozvíjel a zase nenávratně mizel život, jehož svědectví paleontologům prozrazují zkamenělé pozůstatky.

Hvězdárna a planetárium Brno

byla posledním cílem našeho putování. Před hvězdárnou je vybudovaná

Vědecká stezka:

Od rána do večera mohou návštěvníci na vlastní oči, sluch i hmat poznávat svět kolem sebe. V okolí bývalého vodojemu je několik interaktivních exponátů, jako je kaleidoskop, pixelová stěna, zvukovod, planetární siloměr nebo spektroskop.

Objednaný jsme měli astronomický pořad Astronaut:

Výzkum vesmíru je jedním z největších dobrodružství, do kterého se lidstvo kdy pustilo. Vydali jsme se na průzkum vesmíru na palubě raketoplánu i Mezinárodní kosmické stanice. Nahlédli jsme také dovnitř astronautova těla. Čekal na nás nácvik stavu beztíže, rychlá centrifuga i nepříjemné přetížení.  Součástí představení byla prohlídka hvězdné oblohy – ukázka několika jasných hvězd a nejnápadnějších souhvězdí.

Gurmánský zážitek jsme tentokrát měli v restauraci Monte BÚ.