Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Lis 08

PROGRAM OVOCE A ZELENINA DO ŠKOL

V roce 2015 se Ovocňák zapojil do dotačního programu Ovoce a zelenina do škol. Cílem projektu „Ovoce do škol“ je mj. zvýšit oblibu produktů z ovoce, zeleniny a banánů, přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit stravovací návyk ve výživě dětí,  zlepšit zdravotního stav mladé populace, bojovat proti epidemii dětské obezity a zvrátit klesající spotřebu ovoce a zeleniny.

Tentokrát nám z Ovocňáku dovezli bedýnku s různými odrůdami jablek. Účelem tohoto závozu bylo udělat si se žáky ochutnávku jablek různých druhů. K dispozici jsme měli pracovní listy s popisem odrůd jednotlivých jablek, které jsme mohli využít při ochutnávce. Vyplnili jsme „degustační kartu“ se žáky při ochutnávce (hodnotili jsme vzhled a chuť jednotlivých odrůd) a účastníme se soutěže o výhru pro celou třídu v podobě Ovocňáku na celý měsíc zdarma. U nás to ve třídách vyhrála odrůda Braeburn, Golden delicious, Red delicious, Granny smith i Pinova, takže zkrátka a dobře – jablíčka nám chutnají. Držte nám pěsti v soutěži!

Plakat_Skolni_projekt_