Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Čvn 06

Exkurze do firmy TOKO AGRI a.s. Rudice aneb HURÁ, OVOCŇÁK!

Šli jsme se školou do firmy TOKO, kde se dělají pitíčka a přesnídávky. Tam nás paní přivítala a šli jsme přes výstavní halu, kde byly zemědělské stroje a technika. Dál jsme se šli podívat na opravnu a servis. Tam měli zrovna dost strojů. Potom jsme šli do skladu, kde byly velké regály s náhradními díly na traktory. Potom to bylo nejlepší – viděli jsme, jak se drtí jablka a potom se z nich tlačí mošt. Hned vedle se šťáva zahřívala na 80°C, aby vydržela. Potom se vedle dělaly přesnídávky neboli pyré. Pak nám v balírně, kde se mošt balil do krabic, dali ochutnat. Pak jsme byli v aule, kde jsme hádali ovoce a ochutnávali moc vynikající ovocné pití. Pak jsme posvačili a šli jsme malovat něco z exkurze a mně se ten traktor docela povedl. Potom jsme poděkovali a my Rudice domů a Nezdenice do Nezdenic pěšky.

Vojta Živnéř, 5. ročník ZŠ Nezdenice

V úterý 6. 6. 2017 jsme šli se školou do Ovocňáku. Rudice měly sraz u fotbalového hřiště, Nezdenice dojely autobusem. Od hřiště jsme šli pěšky do Ovocňáku. Jak jsme  došli, přivítala nás paní. Paní nám ukázala, kde jsou náhradní díly. Pak nám ukázala, kde se šťáva z ovoce a zeleniny vyrábí, pak nám dali tu šťávu ochutnat. Pak nám řekla, že když je ovoce a zelenina zkažená,  tak to nadrtí a šťávu vylijí, zbytek vyhodí do kontejneru. Potom nám ukázali, kde se vyrábí pyré, a zalepují balíčky s Ovocňákem. Jak se to zalepilo, mělo to 82°C. Pak nám ukázala, kde se to zabaluje do krabic. Potom jsme šli do místnosti, kde nám pustila video. Pak jsme hádali, jestli se promítá ovoce nebo zelenina. Pak nám paní dávaly ochutnávky a měli jsme hádat, co v tom je. Pak jsme si kreslili obrázek a když jsme ten obrázek odevzdali, tak jsme dostali Ovocňák. Jak jsme odešli z té místnosti, dostali jsme ledňáka. Jak jsme ho dolízali, šli jsme do školy pěšky, ale někteří z Rudic už šli domů.

Kristýna Plášková, 4. ročník ZŠ Nezdenice