Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Kvě 26

Dopravní výchova čtvrťáků

V pátek 26.5.2017 absolvovali žáci čtvrté třídy druhou část výcviku na dopravním hřišti v Uherském Brodě.

V učebně dopravního střediska si pod vedením zkušené lektorky opakovali teorii silničních předpisů, vybavení kola či řešení situací vzniklých na křižovatkách.

Na dopravním hřišti si hned  teorii i prakticky vyzkoušeli na zapůjčených kolech. Odbočovali, objížděli překážky a snažili se respektovat světelné signály a značky.

Závěrečnou částí výcviku byl písemný test a předávání  „Průkazů cyklisty.“

Zprávy žáků z dopravního hřiště

 V pátek 26. 5. 2017 jsme jeli na dopravní hřiště do Uherského Brodu. Když jsme došli, tak nás uvítala paní instruktorka a zavedla nás do lavic. Zkoušela nás z různých otázek a pak jsme psali test. Dala nám všem kartičky a testy. Do testů se nesmělo psát, a proto byly ty kartičky, kde jsme psali odpovědi. Test byl trochu těžký, ale i lehký. Já měla nakonec jednu chybu. Všichni to v pohodě zvládli. A pak se šlo jezdit!! Každý dostal kolo, které k němu sedělo. Já měla číslo 10. A už se jelo. Zapnuly se semafory a vše, co je tam na elektriku. Na kole se mi nejelo nejlíp, ale zvládla jsem to. Na vlaku byly fronty a na semaforech taky. A když jsme udělali chybu, tak nás ten pan instruktor upozornil. Až se dojezdilo, tak jsme si šli sednout zpátky do učebny. A rozdávaly se průkazy. Každý dostal Průkaz cyklisty a dárek. Nakonec byli všichni šťastní. Poděkovali jsme potleskem a šli jsme na vlak. Po cestě jsme si koupili zmrzlinu a jeli jsme zpět do školy.

Barbora Plášková, 4. ročník

V pátek 26. 5. 2017 jsme byli na dopravním hřišti v Uherském Brodě. Přijeli jsme ke statku, to je zastávka, kde nás vyzvedla paní učitelka a šli jsme na nádraží. Ještě jsme se zastavili u školy, aby Kiki dala paní učitelce kytaru, a pokračovali jsme dál. Potkali jsme Paťu, Nikolu a Vojtu, kteří se k nám přidali. Na nádraží pak přišla Nela. Po chvilce přijel vlak, nasedli jsme a jeli do Uherského Brodu na dopravní hřiště. Tam nás přivítala paní instruktorka, která zastupovala pana komisaře, který byl v nemocnici. Probírala s námi dopravní značky a jiné věci. Pak jsme šli na testy a jezdit. Po jízdách jsme všichni dostali Průkaz cyklisty a všichni jsme byli šťastní. Šli jsme na nádraží, koupili jsme si zmrzlinu a jeli vlakem do školy do Nezdenic.

Marek Plášek, 4. ročník