Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Lis 11

Jablečná bedýnka

Naše škola je zapojena do evropského projektu Ovoce a zelenina do škol, jehož cílem je podpora zdravé výživy a zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny. Tentokrát nás „Ovocňák“ obzvlášť potěšil svojí dodávkou jablečné bedýnky se šesti odrůdami jablek (Jeromine, Granny Smith, Pinova, Gala, Golden, Rubinola). Jste zvědaví, jak jsme si to užili?

1. ročník: Dnešní den byl u prvňáčků opravdu nabitý. Nejen, že jsme oslavili další narozeniny našeho spolužáka a „přivítali“ nové písmenko, také jsme si zahráli na degustátory. Obdrželi jsme totiž zásilku rozmanitých druhů jablíček. Děti přiřazovaly jednotlivé odrůdy k obrázkům a také jsme si o nich něco řekli. Dětem se ochutnávka moc líbila a mimo to se děti vybavily notnou dávkou vitaminů, kterých je před očekávaným zimním obdobím potřeba.

2. a 3. ročník: Tancem (Kristina – Jablcko) jsme se uvedli do seznamování s jablíčkovou nadílkou. Jednotlivé odrůdy jsme nejprve nastudovali na pracovním listě, pak jsme je  vnímali čichem (rozkrojené), zrakem a konečně i chutí po přiřazení vzorků k popiskům s fotografiemi. Znovu jsme si připomněli, že ohryzky patří do bio odpadu. Posledním úkolem bylo vytvořit literární dílko na téma Jablko.

4. a 5. ročník: My jsme nejen ochutnávali, ale ještě jsme si přitom procvičili zlomky. Vypočítali jsme si totiž, jak rozkrojit jablíčko tak, aby dostalo všech 16 žáků… Takže jablíčka nejenom chutnala, ale tentokrát i „učila“… Děkujeme!