Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Říj 20

Jablíčkový den

  Na 20. října připadá v ČR Den stromů. Ze všech stromů jsme letos zvolili jabloň jako nositelku zdravých, šťavnatých a chutných plodů. Jablka jsou nejběžnější a nejčastěji pěstované ovoce mírného pásu. Obsahují vitamíny C, A i B, řadu minerálních látek a množství vlákniny. Na českém území se s určitostí začaly jabloně pěstovat již v 9. století.

V pátek se ve škole díky podpoře rodičů sešla na chodbě školy spousta odrůd jablek, děti byly překvapené různou velikostí, tvary a barevností plodů. V jednotlivých třídách, v jídelně a na zahradě před školou probíhaly pestré aktivity s jablky v hlavní roli. Asi největší úspěch u dětí sklidilo vlastnoruční moštování s následnou ochutnávkou lahodného moštu. Každá třída ještě i s pomocí paní kuchařek pekla – štrůdl, koláč či jablečnou květinu. Nechyběly ani vzdělávací aktivity s vážením surovin k pečení, myšlenkové mapy, vyprávění, básničky, písně o jablíčkách nebo třeba tanečky. Plody jsme využili i k otiskům na látkový pytlík, který poslouží na odnesení usušených křížal. Školu také budou zdobit krásná jablečná aranžmá z přírodnin. Všichni si zkrátka dnešní den s jablíčky náramně vychutnali.

🍎