Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Kvě 30

PIRÁTSKÁ PLAVBA DĚTÍ Z MŠ

V úterý dne 30. 5. 2023 jsme se vydali na školní výlet. Jeli jsme autobusem do Hodonína k přístavišti U Jezu na řece Moravě. Po příjezdu na nás čekal pirát se svou lodí, ukázal dětem mapu k pokladu a určil funkce lodní posádky (vlajkonoš, navigátor, pravá ruka piráta, pozorovatel aj.). Všichni jsme se společně nalodili a kormidelník dostal příkaz vyplout. Při plavbě jsme jako piráti pozorovali okolí,  vyhlíželi a určovali nepřítele. Zároveň jsme se učili nejrůznější pirátské techniky přepadávání nepřítele této plavby. Když jsme se přiblížili k přístavnímu molu dle pirátské mapy, byly vyslány dvě děti ke kontrole bezpečného vylodění celé posádky. Úkol zvládly a my jsme se vydali pěší, po stezce hledat poklad. Poklad byl ukrytý v lesíku a všichni šťastní se těšili co je v něm ukryté. Náš hlavní pirát plavby chtěl poklad ukrást ale to se mu nepodařilo díky rychlému běhu našich dětí. Nakonec se jim omluvil, poprosil děti o odpuštění jeho chamtivosti a společně si poklad rozdělili. Díky nalezenému pokladu se každý stal pravým pirátem a získal diplom s tímto oceněním.

Dále jsme se vypravili do ZOO Hodonín a prohlédli si exotická i naše zvířata pěkně z blízka. Nejvíce děti zaujal tygr, lev, šimpanz, had a opice. Výlet se nám velmi vydařil, děti byly opravdu nadšené, spokojené a plné zážitků, což bylo vidět i v autobuse, kde si někteří museli zdřímnout. 

Na sestřih zážitků z výletu se můžete podívat na:

https://www.facebook.com/zsamsnezdenice/videos/208678325389313

https://www.facebook.com/zsamsnezdenice/videos/633547821711787