Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Lis 30

VESMÍRNÉ TÉMA U DUHÁČKŮ A NÁVŠTĚVA PLANETÁRIA

V rámci tohoto tématu jsme se s dětmi ponořili do hlubin vesmíru. S využitím prožitkového učení jsme navštívili PLANETÁRIUM v Uherském Brodě, kde děti měly možnost nahlédnout na Slunce a planety naší sluneční soustavy. Dětskou formou jim byly přiblíženy informace o planetách a jejich měsících. Díky této projekci se pak děti proletěly vesmírem a s úžasem si ho prohlédly.

V mateřské škole jsme pak navázali na prožitek z planetária a hledali jsme další informace v encyklopediích, vyráběli jsme vesmír, planety a souhvězdí, s pomocí planet jsme si potrénovali předčtenářskou gramotnost, předmatematické představy, grafomotoriku, prostorovou orientaci, pohybovou koordinaci aj.

V neposlední řadě měly děti za menší domácí úkol podívat se s rodiči na večerní oblohu a pozorovat měsíc, souhvězdí a hvězdy. Děti téma velmi zajímalo, což dokazovaly zvídavými otázkami a sdílením svých zážitků spojených s vesmírem.