Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Bře 08

Návštěva knihovny v Nezdenicích

V pondělí 7. 3. 2022 navštívil 4. a 5. ročník místní knihovnu v Nezdenicích, kde si paní Pflegrová připravila program v rámci měsíce knihy – března. Žáci se seznámili s nejstarší knihou a vyzkoušeli si vyhledávání knih podle abecedy. Ve vybraných knihách hledali rok vydání a nakladatelství. Za úkol mají vytvořit obal knihy, kterou aktuálně čtou.

Následující den 8. 3. se do knihovny vypravily ročníky 1. – 3. Také ony viděly vzácnou knihu Staré pověsti české, ale také několik vydání časopisu Čtyřlístek, leporelo aj. Paní Pflegrová hovořila i o Fr. Hrubínu, Adam měl hned k recitaci jeho básničku. Také mladší děti zazpívaly paní knihovnici fašankové písně, sladká odměna je neminula. Za úkol mají namalovat hlavní postavu knihy, kterou se aktuálně zabývají. Naplánovali jsme si další setkání v knihovně, kdy dokážeme, že jsme zdatní čtenáři. Ve  škole jsme pak ve skupinkách budovali knihovnu z různých stavebnic.