Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Led 24

ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V MŠ

V pátek 21. 1. 2022 jsme uspořádali ZOH ve sportovní hale v Nezdenicích.

V průběhu celého týdne jsme se na ně řádně připravovali a těšili. Seznámili jsme se se zimními olympijskými hrami, s jejich průběhem a jednotlivými sportovními disciplínami. Protože se letošní ZOH uskuteční v Číně, představili jsme dětem i kulturu této země, a to formou her.

Výtvarně jsme ztvárnili olympijské kruhy a zimní sporty, vytvořili jsme si zimní stolní hru, procvičili jsme si grafomotoriku s pomocí lyžaře, experimentovali jsme s ledem, nezapomněli jsme si připomenout bezpečnost při sportování aj.

V pátek téma vyvrcholilo slavnostním zahájením ZOH ve sportovní hale. S doprovodem české hymny a vlajkonoše jsme zapálili olympijský oheň. Následně si děti vyzkoušely sportovní disciplíny např. biatlon, slalom, skok na lyžích, bobování, sáňkování, hokej, krasobruslení aj., za které byly odměněny vítěznou medailí, sladkostí a minidiskotékou.

Naše ZOH byly ukončeny rovněž slavnostně, a to uhašením olympijského ohně. Dětem se hry velmi líbily, což bylo znát na jejich usměvavých tvářích.