Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Pro 05

Mikuláš se svojí družinou naděloval v mateřské a základní škole

Mikuláš v 1. třídě

Nejprve jsme si s dětmi přečetli příběh o sv. Mikuláši, pak prvňáčci postavili bránu nebeskou, pekelnou a mikulášskou. Poté si vymalovali pracovní list s písmenky a čísly, ze kterého jim vyšel Mikuláš a čert.
No a pak přišel opravdový Mikuláš se svou družinou……

Mikuláš ve 2. třídě

„Mikuláši, Mikuláši,

já jsem letos hodný byl,

úkoly jsem řádně plnil,

maminku jsem nezlobil.

Kdyby tady možnost byla,

chtěl bych sladkost od anděla.“

Slohová práce

3. ročník

Třeťáci to letos pojali skupinově a na hudební notu – holky zazpívaly Mikulášově družině koledu Štědrej večer nastal a kluci Mikuláš ztratil plášť. Mikulášova návštěva děti moc potěšila a doufají, že se za nimi zase za rok přijde podívat.

4., 5. ročník

Čtvrtý a pátý ročník měl organizaci Mikuláše ve své režii. Větší část žáků byla součástí mikulášské družiny, ale ani zbylí žáci nezaháleli! Pomáhali se strojením do úborů a následně plnili řadu tvořivých úkolů. Vyzkoušeli si čertovské i andělské počítání, přečetli si o sv. Mikuláši, luštili tematické osmisměrky a vytvořili si prostorovou „čertovskou“ krabičku. Byl to skvělý den plný přátelské a podporující atmosféry.