Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Říj 16

Na výpravě za záchranou kouzelného stromu

Po dlouhých přípravách jsme dne 16. října vyrazili s našimi dětmi a jejich rodiči na stezku ke kouzelnému stromu. I když se nám odpoledne mračilo, pršet nezačalo, a tak mohly nadšené děti objevovat svět skřítků a víl, který se jim schovával přímo pod okny.

Na výpravě za záchranou kouzelného stromu děti musely překonat dravou řeku, vysvobodit zakleté brouky, odstranit jedovaté muchomůrky nebo nakrmit ježky a připravit jim domeček na zimu.

Mezi dětmi byl asi nejpopulárnější průchod vrbičkovým bludištěm, kdy děti vedly začarované rodiče k cíli.

Při hledání léku pro nemocného skřítka se děti dozvěděly mnoho zajímavého o bylinkách, které rostou na bylinkové zahrádce. Nakonec vyrobily kouzelného motýlka a zachránili tak celou magickou říši.

Odměnou za jejich snažení byl opečený špekáček, nebo sladký perník. V prostoru obecní zahrady si pak každý našel koutek ke hře, či relaxaci. Velký dík patří nejen rodičům, ale i dětem ze Základní školy, kteří v převleku víl a skřítků asistovali našim malým průzkumníkům.