Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Čvn 07

Předškoláci ve Slováckém divadle

Naši předškoláci se 7. 6. 2018 vypravili do Uherského Hradiště prozkoumat zákulisí Slováckého divadla. Vydali se vlakem společně s paní učitelkou Peťkou a paní učitelkou Aničkou na společnou výpravu. V divadle už na nás čekala teta Monika a jako VIP hostům nám ukázala místa, kam se běžný divák nedostane. Nejprve jsme navštívili krejčovnu, vysvětlili si práci krejčových, prohlédli si návrhy kostýmů a nakonec jsme si mohli všichni vyzkoušet klobouky herců. Následoval přesun do šaten herců, kde se zrovna chystal Zdeněk Trčálek na zkoušku. Pak jsme navštívili nejvoňavější a nejsmradlavější místnosti divadla. Nejvoňavější byla garderobiérna, kde už se chystaly kostýmy a krásně to tam vonělo aviváží. Nejsmradlavější místností byl sklad obuvi, tam jsme vydrželi jen chviličku a museli jsme utéct k vlásenkářkám. Chlapci si mohli vyzkoušet paruky a posadit se do křesel jako správní herci, pak následovalo zakončení prohlídky v nahrávacím studiu.

Po prohlídce divadla jsme se přesunuli do cukrárny na obrovský kopec výborné zmrzliny. S namlsanými pusinkami jsme si mohli jít protáhnout nohy na hřišti a už hurá na vlak. Výlet jsme zakončili výborným obědem, který nám paní kuchařky daly v jídelně základní školy.