Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Lis 30

Druhý zájezd do Brna 30. 11.

Navštívili jsme tentokrát Moravské zemské muzeum v Brně:

Země plná kamínků – Lektorka seznámila děti se vznikem Země, její stavbou a vznikem hornin a minerálů. Zábavnou formou vysvětlovala rozdíly v minerálech, např. proč jsou někde minerály jako velké, lesklé krystaly a jinde jen sotva viditelná zrníčka, proč jsou některé horniny černé a jiné zase světlé.

Fauna Moravy – Expozice představuje zástupce obratlovců žijících na území Moravy. Jednotlivé druhy jsou prezentovány v biologických skupinách ve svém přirozeném prostředí. Oživením expozice jsou tři velká sladkovodní akvária s druhy ryb, které obývají naše toky a vodní nádrže.  Zdůrazněno je rovněž nejaktuálnější téma dneška – ochrana přírody s ukázkami změn prostředí a tím i ohrožení mnoha druhů.

V restauraci Výtopna nám pití přivezl vláček rovnou na stoly. Zájezd jsme ukončili předvánočním nákupem na tržišti na náměstí Svobody.

Richard Johaník, 4. ročník ZŠ:

30. 11. jsme byli se školou v Brně. Šli jsme do myší díry, jeli jsme po jezdících schodech. Přišli jsme do muzea, tam jsme si odložili věci a šli jsme do jiného muzea na expozici Fauna Moravy. Byly tam tři patra, kde jsme viděli vycpaná zvířata, třeba lišky, kamzíky, hady…V posledním patře byly i živé ryby, třeba cejn a tak dál. Mohli jsme si zachytat. A šli jsme zpátky do muzea, kde byly samé kameny, krystaly, třeba diamanty, zlato, síra, veliké uhlí a obrovské kameny… A byli jsme v takové tmavé místnosti, kde byly kameny, na které svítilo světlo. Z muzea jsme šli na vánoční náměstí Svobody a mohli jsme si něco koupit. Fotili jsme se tam s medvědem a šli jsme do myší díry. Pak jsme jeli domů.

Adam Vyoral 4. ročník ZŠ:

Se školou jsme navštívili Moravské zemské muzeum, ve kterém jsme se rozdělili do dvou skupin. Starší šli na expozici Fauny Moravy, kde jsme viděli např. dravé ptáky, vodní ptáky, hady, masožravce a v podzemí na nás čekal metr a půl dlouhý sumec a šestnácti kilogramový kapr. Pak následovala výměna, mladší šli do Fauny a my jsme šli na Svět nerostů. Tam jsme viděli např. zlato, diamanty, uhlí, magma, meteority. Moc se mi to líbilo. Obědvali jsme ve Výtopně, pití nám dovezly vláčky. Obědvali jsme pizzu. Pak jsme šli na vánoční trh, tam jsme viděli ledního medvěda. Na výletě se mi moc líbilo.

Daniel Zubek, 4. ročník ZŠ:

Dne 30. 11. jsme byli v Moravském zemském muzeu. Rozdělili jsme se do dvou skupin, 1. a 2. ročník a 3. – 5. ročník. První šla na mineralogii a druhá skupina šla na výstavu Fauna Moravy. Tato výstava byla rozdělena na tři části: savce, ptáky a ryby. Všechna zvířata byla vycpaná. Dozvěděli jsme se spoustu nových věcí. Potom jsme na mineralogii viděli mnoho kamenů i ropu. Nějaký kámen byl nalezen i v Nezdenicích. Některé minerály svítily, když se na ně posvítilo UV lampou. Pak jsme šli na oběd do restaurace Výtopna. Pití nám dovezl vláček. Nakonec jsme šli na vánoční trhy na náměstí Svobody. Cestou tam jsme viděli brněnského draka, kolo a radnici. Potom jsme jeli autobusem domů.

 Barča, 5. ročník ZŠ:

Ve čtvrtek 30. 11. 17 jsme se školou jeli do Brna. Sraz u školy byl v 7:00 hodin. Když už jsme tam všichni došli, tak bylo načase vyrazit. Jeli jsme žlutým autobusem jménem Škopík. Vepředu seděli ti, kterým bývá špatně a vzadu ti, kterým nebývá špatně. A už se vyjelo. Cesta trvala kolem dvou hodin. Po příjezdu jsme si všichni dali vesty, abychom jsme se poznali a neztratili se. Šli jsme po Náměstí Svobody do Moravského zemského muzea. Vešli jsme dovnitř a chvíli jsme čekali. Potom nás paní učitelka zavolala, abychom šli do šaten svléknout si bundy, čepice, vesty atd.

Potom jsme šli zpět k východu muzea. Potom se paní učitelky domlouvaly, co se bude dít dál. Potom nám sdělili, že 1. a 2. ročník půjde na prohlídku Hornin a nerostů a my půjdeme 100 metrů do Fauny Moravy. Došli jsme a tam k nám došla jedna paní a řekla nám pravidla, jak se chovat v muzeu.

Potom, co nám vše řekla tak jsme šli po schodišti nahoru. Viděli jsme nádherné labutě. Paní průvodkyně nám o nich něco řekla a šli jsme dál. Takhle nás provedla celým muzeem. Moc se mi to líbilo. Na závěr jsme šli dolů po schodišti a tam jsme měli hru, která se hrála takhle: museli jsme si vzít udice a chytat papírové ryby a potom jsme za to dostali odměnu. Potom jsme se šli zase obléct. A šli jsme do „Světa nerostů“. Chvíli jsme zase čekali a potom už nás zavolali. Zase nás tam uvítala paní průvodkyně a šli jsme na prohlídku. Vždy nám určenou horninu nebo nerost představila a něco o něm řekla. Potom jsme mohli jít do takové tmy, kde ty kameny svítí. Všichni jsme se vystřídali a bylo to moc krásné. Na konci prohlídky bylo shrnutí všeho, co jsme viděli. Bylo tam dokonce i zlato a stříbro a kousek diamantuJ. Potom jsme se šli zase obléct a počkat na 2. a 1. ročník. Jak jsme se sešli, tak bylo načase se jít najíst. Na oběd jsme šli do „Výtopny“. Bylo to tam moc hezké. Pití nám vždy dovezl vláček. A jídlo nám dali paní uč. a číšník. Na jídlo byla vynikající šunková pizza. Všichni jsme se dobře najedli a potom nás číšník zavolal, abychom se šli podívat na vláčky. Vláčky byly hezké, připomínalo mi to výstavu vláčků. Jak jsme se podívali, tak jsme něco dostali (píšťalku a klíčenku).

Potom jsme šli na trhy a p. učitelky nám řekli, kde bude sraz, až si nakoupíme na trzích. Všichni se rozutekli a kupovali dárky pro svou rodinu a něco pro sebe. Potom už bylo načase jít na autobus. Chvíli jsme čekali. Při čekání jelo okolo auto, které nás všechny ocákalo. A potom už si pro nás dojel autobus. Všichni jsme nastoupili a odpočinuli jsme si. A tak krásný byl výlet do Brna 🙂

Nela, 5. ročník ZŠ:

Včera dne 30. 11. 2017 jsme byli v Brně a tam jsme byli v MORAVSKÉM ZEMSKÉM MUZEU. Tam jsme se šli podívat na horniny a nerosty. Pak jsme šli na Faunu Moravy a potom na náměstí, kde jsme došli do restaurace  VÝTOPNA. Tam nám vozili pití ve vláčku a na jídlo jsme měli pizzu. Také jsme šli za pánem a tam nám ukázal vláčky, jak jezdí. Dostali jsme klíčenku a píšťalku. Nakonec jsme navštívili Náměstí Svobody a tam jsme si nakoupili hezké dárky.

Prošli jsme nákupní centrum a jeli jsme na jezdících schodech. Když jsme vyšli ven, dojel náš řidič s autobusem. Ten nás dovezl na benzinku ve SLAVKOVĚ U BRNA a jeli jsme pak do Nezdenic. Tam jsme vystoupili a čekali na nás rodiče.

Bylo to super!