Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Kvě 19

Exkurze v Šumicích

V pátek 19. 5. 2017 žáci čtvrtého a pátého ročníku navštívili ZŠ v Šumicích, kde se seznámili s prostředím školy i budoucími spolužáky. V úvodu nás přivítal pan učitel Surý, který nás provedl společně se šesťáky po škole.  Pak jsme se společně  s šumickými páťáky vydováděli při sportovních hrách v jejich hale pod vedením pana ředitele Vrágy.  V závěru  nechyběla odměna v podobě ledňáčku a pěší cesta po cyklostezce do naší domovské školy na oběd.

V pátek 19. 5. 2017 jsme jeli s 5. ročníkem do školy v Šumicích. Před školou nás uvítali p. uč. Surý a p. školník Pančocha. Jak jsme vešli do školy, přivítaly nás Hana Surá, Andělka Trčková, Julie Pflegrová, Natálie Tichá a Magda Ševčíková. Provedly nás celou školou, ukázaly nám knihovnu, učebnu chemie, angličtiny a němčiny, ateliér výtvarné výchovy a pátou třídu. Potkala jsem tam i pár kamarádek. Myslela jsem si, že to není škola, ale bludiště. Jak nám ukázaly školu, šli jsme do tělocvičny a tam nás měl p. ředitel Vrága. Měli jsme tělocvik s páťákama. Dostali jsme šátky, dali jsme si je okolo pasu a jiní nám je měli vzít. Pak jsme měli opičí dráhu a nakonec jsme chvilku hráli vybišku. Jak jsme skončili, pan Vrága nám rozdal odměnu – Fidorku. Před tělocvičnou jsme posvačili a pak jsme šli na cyklostezku a celou cestu jsme si hráli.

Kristýna Plášková, 4. ročník ZŠ

19. 5. 2017 jsme jeli vlakem s 5. ročníkem do Šumic. Když jsme vystoupili z vlaku, tak nás paní učitelka vyfotila na mostě a šli jsme do školy. U školy jsme se vyfotili na schodech a pak nás přivítal pan učitel Surý, pan školník Pančocha  a čtyři holky. Všichni nás provedli školou. Nejvíc se mi líbila výtvarka. Pak jsme měli tělocvik s 5. ročníkem.  Převlekli jsme se a hráli jsme hru, která se jmenovala šátkovaná. Tělocvik nás měl pan ředitel Vrága. Hra se hrála tak, že každá skupinka měla jiný šátek a vždy některá honila a brala šátky ostatním. Když jsme dohráli šátkovanou, tak jsme si nachystali opičí dráhu a nakonec jsme si zahráli ještě vybíjenou. Když skončil tělocvik, tak jsme šli před halu sníst svačinu, pak jsme si šli koupit nanuk do obchodu a vydali se pěšky do Nezdenic do školy na oběd. Pak šli někteří do družiny a někteří domů.

Sára Fornůsková, 4. ročník ZŠ

V pátek 19. 5. 2017 jela 4. a 5. třída na prohlídku šumické školy. Když jsme tam přišli, přivítal nás pan učitel Surý a pan školník Pančocha. S nimi jsme si prošli celou školu. Potkal jsem tam i své kamarády. Pak jsme šli do šumické tělocvičny a tam nás přivítal pan ředitel Vrága a naši budoucí spolužáci.  Převlékli jsme se a šli jsme si zahrát hru se šátky, kde nás rozdělil na týmy. Já jsem byl fialový tým a  náš úkol byl vzít ostatním jejich šátky. Vyhráli ti, kterým šátek zůstal. Další hra byla vybíjená. Opět nás rozdělili na dva týmy. Vyhráli jsme a perfektně jsem si to užil. A naposled byla opičí dráha. Nejdřív jsem se bál, ale pak jsem zjistil, že to byla zábava. Pak jsme všechno uklidili a šli svačit. Když všichni dosvačili, tak jsme šli do obchodu na ledňák. Když si všichni nakoupili, tak jsme vyšli na cyklostezku. Matěj hrál Pokémony, ale mně se zrovna vyčerpal internet. Jak jsme došli do školy, tak jsme si lehli na koberec a odpočívali. Šli jsme na oběd a po obědě jsem šel domů. Celý den jsem si moc užil.

Matyáš Fornůsek, 5. ročník

Dne 19. 5. 2017 se čtvrtá a pátá třída z Nezdenic vypravila do šumické školy. Ráno jsme nejdřív všichni došli do školy. Asi o půl deváté jsme šli na vlak. Když jsme dojeli do Šumic, šli jsme do jejich školy, která byla jen kousek od nádraží. U školy nás přivítal pan učitel Surý a pan školník Pančocha. Když jsme vešli do školy, tak tam stála Hana, Julča a Natka. Ty nás dále provázely jejich školou. Prohlédli jsme si třídy, podívali se do kuchyňky, do jídelny a k horolezecké stěně, pod kterou byla žíněnka, na které děti společně ležely a povídaly si. Až jsme si školu prošli, tak jsme měli tělocvik s páťákama ze Šumic. Já už jsem v Šumicích několik holek znala, takže jsem se s nimi ani moc seznamovat nemusela. Hráli jsme hru se šátky. Následovala opičí dráha. Nejdříve šli oni, když přišla řada na nás, nikdo nechtěl jít hned, ale nakonec šli někteří i dvakrát. Já jsem musela odejít dřív, takže z té zpáteční cesty moc nevím. Jen to, že byli v obchodě a potom šli nazpátek pěšky. Ale docela jsem si to užila.

Vendula Čechová, 5. ročník