Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Dub 21

Etické dílny na ZŠ Nezdenice

Etické dílny 4. a 5. ročník

Jak správně využívat IT a média?

„Co jsou to média? Lze poznat, kdy mluví média pravdu? Co nám hrozí na internetu? Jak se chránit? Jak se slušně chovat na internetu? Kdo je můj mediální hrdina, jaký je a jak mě ovlivňuje?“

Dne 18. 4. 2017 proběhly v naší škole Etické dílny. Pan Milan nás na začátku nechal zjistit, co má za práci, jestli má děti atd.  Pak jsme spolu probírali, co jsou to média a hráli jsme hru, kde jsme se rozdělili do dvou skupin (kluci a holky). Ve hře jsme poznávali média na obrázcích. Potom si dvě děti  zahrály na reportéry a popisovaly města podle obrázku. Pak jsme si pouštěli videa, co se nám může stát, když si nebudeme dávat pozor. Hráli jsme různé scénky, třeba co máme udělat, když máme jít na schůzku s klukem, kterého známe jen z internetu. Taky jsme se naučili, že všechno nemusí být pravda.

Patrik Vaculín, 4. ročník

V úterý dne 18. 4. 2017 byly v naší škole Etické dílny. Prováděl nás pan Milan, který je farářem. První nám řekl, co jsou to média a pak jsme si zahráli hru a poznávali jsme je. Hráli jsme kluci a holky a vyhrály holky. Potom nám pan Milan pustil video a něco nám k němu řekl, např. že zprávy z médií si máme ověřovat, nemáme hrát brutální hry a že se nemáme dívat na horory. Všichni jsme se hodně přiučili. Pan Milan byl hodný a každému se to líbilo.

Barbora Plášková, 4. ročník

V úterý 18. 4. 2017 přišel k nám do školy pan Milan, aby nám něco řekl o internetových sítích. Když vešel do třídy, tak nás pozdravil a my jsme pozdravili ho. Pak jsme museli uhádnout podle křížku, panenky, auta a prstýnku něco o něm. Křížek znamenal, že je kněz, panenka znamenala, že má dvě dcery, auto znamenalo, že má syna a prstýnek, že má manželku. Pak jsme si povídali, kde můžeme najít jakékoliv informace. Zahráli jsme si hru, kde jsme poznávali média. Vyhrála děvčata. Pak nám pustil video a povídal nám o něm.

Sára Fornůsková, 4. ročník

Etické dílny 1. – 3. ročník

Buďme kamarádi

„Děti provází programem velká maňásková loutka, se kterou si děti povídají o kamarádství a hrají si, jak správně reagovat na ošklivé chování. Společné hry mají děti povzbudit k vzájemným pozitivním vztahům a jako prevence šikany.  Formou hry hledáme vodítka, jak se stát dobrým kamarádem.“

Na Etické dílny přijel strýc Milan, který je můj strýc. Líbilo se mi, jak jsme hádali, že má holčičku a dva syny. Promítání Buďme kamarádi se mi moc líbilo a moc jsme se z toho poučili. Že máme být kamarádi a pomáhat ve chvílích nejtěžších. Říká se, jen v nouzi poznáš přítele a chovej se k nim tak, jak chceš, aby se oni k tobě chovali.

 Klára Hrdinková, 3. ročník ZŠ

Po oslavení Dne Země jsme měli Etické dílny s panem Milanem. Měli jsme téma Buďme kamarádi. Pan Milan nás naučil hodně dobrých věcí do života. Dostali jsme kartičku s názvem webu: www.otázky4kids.cz. Naučil nás písničku a básničku. Pan Milan nám při zpívání hrál na klavír. Potom jsme hráli hru, co se nám na druhém líbí.

Zdeněk Bída, 3. ročník ZŠ