Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Lis 01

Projektový den Halloween a Dušičky

Dnes měly děti ZŠ překvapení v podobě projektového dne. Všechny přivítala čarodějnice, která uvedla do nevšedního dění.

V první třídě jsme si první dvě hodiny užívali nejen strašidel a oslavy Dušiček, ale také podzimu celkově. V matematice jsme porovnávali kaštánky, zopakovali si psaní číslic a také jsme si procvičili porovnávání s duchy. V českém jazyce jsme se  motivovali pohádkou „Jak to bylo na Dušičky“, slabiky jsme procvičili s pavouky a písmenka s netopýry. Nakonec jsme vytvářeli písmenka z kaštanů a chlupatých provázků.

Ve druhé a třetí třídě jsme se ze čtení čarodějnice a našeho skupinového tvoření dozvěděli rozdíl mezi Halloweenem a našimi českými Dušičkami. Počítali jsme s duchy, čarodějnicí, pavouky a dýněmi. Ozdobili jsme se korálky či náramky z barevných těstovin s těmito motivy a byli jsme tím připraveni na taneček se hrou Zkamením a tradiční hry s jablky.

Čtvrťáci a páťáci doplňovali anglická slovíčka a kreslili příšery podle návodu. Potom si četli a překládali text z AJ, příběh dokončovali v ČJ.

Po svačině jsme byli rozděleni do pracovních skupin, ve kterých byly zastoupeny všechny ročníky. Úkolem bylo spolupracovat, pomáhat si, přečíst a dramatizovat text s nedokončeným příběhem. Všechny skupiny se úkolu dobře chopily a předvedly nám jenom šťastné konce pohádek – polepšily se nejenom zlobivé děti, ale dokonce i ježibaba 🙂

daniel-zubek-3-rocnik-zs

rj-3-rocnik

rz-2-rocnik

Krásný den ukončili členové přírodovědného kroužku drakiádou.