Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Kvě 23

Plavba po Baťově kanálu, vláčkem do KOVOZOO

23. 5. nám počasí přálo, mohli jsme se ve Spytihněvi nalodit na výletní loď Morava. Čekalo nás překonání tří plavebních komor, plavba pod mosty podél využívané cyklostezky, pozorování přírody podél Baťova kanálu až do St. Města. Tam již na nás čekal vláček Steelinka, který nás provezl areálem Kovozoo společnosti REC Group s.r.o.  Z vláčku jsme také mohli s komentářem pozorovat provoz společnosti STEELMET zpracovávající elektroodpad, který byl všude kolem nás. V Kongresovém centru jsme se občerstvili a ucelili si znalosti o možnostech likvidace a recyklace odpadů ve výukovém programu s názvem „Cesta mořem odpadu“.  Prezentací a následnou soutěží skupinek jsme řešili, jak odpad třídit, jak se chovat co nejšetrněji a produkovat co nejméně odpadu a také jak dlouho trvá, než se různé věci odhozené v přírodě rozloží. Na závěr environmentálních aktivit jsme si vyrobili výrobek z odpadového materiálu – na lepenky různých tvarů jsme lepili vršky od PET lahví. Konečně jsme poté vstoupili do KOVOZOO, kde jsme prohlíželi zvířata vyrobená v „Porodnici“ z kovového odpadu. Rychlonožky se mohly kochat výhledem  z majáku Šrotík, zvonily na lodi Naděje a „letěly“ letadlem L-610… Sláva nazdar výletu, hurá domů!

 

VÝLET DO KOVOZOO A NA BAŤŮV KANÁL
Dne 23. 5. 2016 jsme se se školou vypravili na školní výlet do Starého města do KOVOZOO a na Baťův kanál. Na Baťově kanálu jsme jeli na lodi jménem Morava. Počasí nám dosti přálo. Moravou jsme projížděli pod spoustou mostů. Paní námořnice nás seznámila s pravidly a představila nám loď. Pak jsme si dole v kajutě koupili suvenýry, a už jsme se plavili do Starého města. Vylodili jsme se a už jsme pádili. Ušli jsme asi 50 metrů, kde nás u nákupních center čekal vláček STEELINKA. Ta nás dovezla do KOVOZOO a představila nám, co všechno se dělá s kovem, který lidi vyhodí. Vysadila nás a šli jsme na oběd. Pak jsme se odebrali nahoru do kongresového centra, kde jsme měli výukový program. Paní nám pustila prezentaci, kde byla spousta zajímavostí o odpadu a recyklaci. Rozdělili jsme se na šest skupin a začali jsme soutěžit. Vyhrála skupinka číslo 1 a 3. Vítězové dostali odměnu a ostatní se aspoň dozvěděli něco o recyklaci. Odešli jsme z kongresového centra a šli jsme na maják. Byl hodně vysoký. Potom jsme šli na „loď“ jménem Naděje. Pak jsme si zašli na párek v rohlíku či zmrzlinu. Potom se ti, co měli nakoupené, šli s paní učitelkou Mikovou podívat do letadla. Sedli jsme si do sedadel, připoutali se a už jsme „letěli“. Po letu jsme si zašli do gumolandu. Prolezli jsme se po gumách a vrátili jsme se zpátky před kongresové centrum. Tam potom došli i ostatní a už nás čekal autobus. Nasedli jsme a jeli domů. To byl ale super výlet!
Adéla Gabrhelová, 5. ročník ZŠ