Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Dub 25

Ukliďme Česko aneb nezapomenutelná brigáda – únik bot, pátrání po dvou brigádnicích, odhalení lebky i doupěte narkomanů a příjezd policie!!!

Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. A protože jsme o nepořádku u zatopeného lomu věděli, domluvili jsme si na obci Nezdenice kontejner na 15. 4., objednali jsme pytle, rukavice a hurá do jarní přírody. Jaké bylo překvapení, když jsme dlouho žádný nepořádek nenacházeli –  někdo to nejhorší již vysbíral. Tak jsme začali šplhat výš k zajímavému stromu, kde jsme se vyfotografovali. V dálce jsme zahlédli hromadu plastového odpadu – šli jsme k tomuto místu. Naše překvapení ještě narostlo, jelikož jsme v hromadě podivného smetí viděli použité injekční jehly. Bez jakékoliv manipulace jsme ihned vyrozuměli Policii ČR, která asi za 30 minut dorazila ke kyselce. Náš čas sběru se naplnil, nejpilnější sběrači ŠD nebo přírodovědného kroužku dostali ocenění v podobě diplomu či odznaku Dne Země. Sladká odměna všem náležitě patřila, ale všechny zúčastněné jistě ještě dlouho bude především provázet radost z dobře odvedené práce a hluboký zážitek….