Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Dub 05

Zvládni první pomoc

Každé základní povědomí o první pomoci může naučit děti vnímat první pomoc jako součást jejich života. Může je naučit nebát se jednat, chtít a především umět pomoci, když je potřeba. 🚑


Součástí programu byla témata: „Jak se chovat u pana doktora/v nemocnici/když přijede záchranka“ – povídání a pohybové aktivity, které děti mohou připravit na nejrůznější situace a především vzbudí zájem o toto téma.

Základy první pomoci a ošetřování ran zábavnou formou včetně nácviku volání 155, prevence úrazů, sledování základních životních funkcí, využití aplikace První pomoc.

  • Jak správně poskytnout první pomoc a co dělat před příjezdem záchranky. Nácvik hovoru na linku 155, zajištění vlastní bezpečnosti.
  • Aktivity, které děti mohou připravit na nejrůznější situace (bezvědomí, krvácení z nosu, vyražení dechu, epileptický záchvat, aj.).
  • Jak zalepit odřený loket nebo zavázat bolavou ruku, pomoc cyklistovi, který spadl z kola – jednoduché obvazové techniky a také trocha oblíbené umělé krve.

Děkujeme tímto milé lektorce první pomoci Mgr. Michaele Navrátilové za přínosný preventivní program.