Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Led 26

Recyklační výzva: Dejme do pohybu nepotřebné elektro a baterie

 

    Projekt Remobil hledá řešení pro zmírnění negativních dopadů spousty starých nepotřebných mobilních telefonů.  Jejich sběr přináší výrazné environmentální benefity. Hlavním smyslem neziskového projektu Remobil je ochrana životního prostředí a zdraví člověka zajištěním efektivního systému sběru a využití mobilních telefonů po skončení životnosti při zachování odpadové hierarchie:
1. Předcházení vzniku odpadu (např. opravy)
2. Příprava k opětovnému použití (využití komponent na náhradní díly)
3. Materiálové využití (recyklace, využití materiálů).

   Výroba mobilu je extrémně energeticky a materiálově náročná. Recyklací a zejména potom prodloužením životnosti mobilu kompenzujeme negativní dopady na naše životní prostředí. Hromadění mobilů v šuplíku ničemu nepomáhá. Pokud je mobil předán do Remobilu, pak je každý posouzen z hlediska možného dalšího využití a teprve posléze je ekologicky zrecyklován. Děkujeme všem, kteří se zapojili do výzvy Badatelského kroužku a přinesli nám do sbírky staré mobily. My jsme tím získali cenné body v rámci školního recyklačního programu Recyklohraní a Vy jste dali svým mobilům nový smysl! 

     V rámci plnění dalšího úkolu Recyklohraní si mohli Badatelé zahrát deskovou hru „Recyklační Člověče, nezlob se“. Cílem hry je  hravou formou připomenout, kde všude najdeme sběrné nádoby na vybité baterie a vysloužilé elektrospotřebiče. Dařilo se nám  vyplnit tematické pracovní listy, spojovačky s  žabákem BATEM, vyrobit sběrnou nádobu na baterie (zbrusu nový Baterkožrout je na chodbě školy připraven přijímat od Vás dlouhodobě další zásobu baterií). Zahráli jsme si hru, ve které jsme po třídě rozmístili obrázky sběrných míst a děti k nim přiřazovaly obrázky „použitých“ elektrospotřebičů.

https://www.youtube.com/watch?v=Mkq6HDNrM7c

Poděkování za splnění úkolu Recyklační výzva_ Dejme do pohybu nepotřebné elektro a baterie