Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Čvn 06

Živá zahrada aneb plníme další výzvu Lísky

Soutěžní výzva ŽIVÁ ZAHRADA je aktivitou 11. ročníku osvětové kampaně Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny Lísky ze Vsetína. Tentokrát jsme splnili rovnou tři úkoly:

  1. VYTVOŘTE SI VITAMÍNOVÝ KVĚTINÁČ
  2. VYTVOŘTE Z PŘÍRODNIN PŘÁNÍ PRO ZAHRADU A JEJÍ OBYVATELE
  3. SBÍRKA MOTÝLŮ

Také jsme na zahradě dokončili dlouhodobé pozorování rozkladu různých materiálů zakopaných tajně na zahradě pod školou. Hřbitov odpadků jsme založili badatelským kroužkem dne 13. 10. 2022, pozorování proběhla ve dnech 10. 11., 23. 3. a 25. 5., kdy jsme nerozložené odpadky vynesli do směsného odpadu. Během této aktivity se zcela rozpadl ohryzek od jablka, slupka od banánu, listy i jehličí ze stromů, houba, toaletní papír, papírový kapesník. Od ostatního odpadu jsme kousek vždy vypátrali. Je zcela jasné, že příroda si hned tak sama neporadí s lidskými produkty jako je kelímek od jogurtu, plechovka, igelitový sáček, alobal, PET lahev, obal od Tic Tacu, žvýkačka, železo, hřebík (pozorovací arch vyvěsíme na zahradě). Proto prosíme všechny návštěvníky zahrady, aby své odpadky házeli do tomu určených nádob. Děkujeme, že se smíme hrát, učit a bádat v krásném přírodním prostředí!