Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Úno 22

D jako dinosaurus

Za velkou snahu v posledních dnech měli prvňáci slíbený den s tematickou výukou. Jelikož mají v oblibě figurky dinosaurů a učí se aktuálně písmeno D, téma se samo nabídlo. A tak vznikla v jejich třídě Dino knihovna, Dino líheň a následně Nezdenský dinopark. Na úvod se rozcvičili básničkou:

„Brontosaurus byl maxiplaz,   (stoj, rukama ukazujeme jak „velký“)

mnohem větší, než každý z nás!   (stoj na špičkách, rukama ukazujeme, jak „velký“)

Žil dávno, před miliony let,   (stoj, mávneme rukou)

všechno, co rostlo, téměř sněd… “  (ze stoje do dřepu a zpět)

Nad knihami  a encyklopediemi s tematikou dinosaurů objevovali, že má každá kniha autora, ilustrátora, obsah a zejména, že přináší jisté informace. Našli tvary dinosauřích stop, což se hodilo při jejich modelování z plastelíny. V tajence křížovky společně vyluštili, že dinosauři žili v druhohorách. Počítání si prvňáci procvičili v řetězcích s dinosaury, vetřelce našli v Dino sudoku. Pro dinosaury do dinoparku vyrobili jeskyň jako příbytek, stromy coby zdroj obživy a jezírko s vodou. Vše zabezpečili plotem. Odměnou za práci byly dětem omalovánky DINO s bludišti a spojovačkami.