Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Pro 06

ČERTOVSKÝ TÝDEN V MŠ

Čekání na Mikuláše si děti zpříjemnily „pekelným týdnem“. Hned v pondělí přišly do pekelně vyzdobené třídy, kde jsme měli vytvořené tematické peklo. Čekalo je v něm plno různých úkolů, soutěží a her, které děti úspěšně plnily.

Hned v pondělí nám přišel dopis od Lucifera, který si děti mohly otevřít až další den a tím otestovat svou zvědavost a trpělivost. I přesto, že byly děti velmi motivované a natěšené na to, co v dopise naleznou, se našlo pár kamarádů, které popadl strach. Proto jsme se společně chytli za ruce a dopis otevřeli. Lucifer dětem zadal úkolky, kdy jedním z úkolů byl hod bramborem do pekelného kotle, dále děti ve skupinách stavily z dřevěných kostek peklo pro čertíky a zahrály si pekelné karty a pexeso. Za úspěšné splnění všech úkolů děti sladce odměnil a přislíbil, že mají očekávat dopis další. Druhý dopis se nesl ve stejném duchu, děti opět plnily úkoly a hrály čertovské hry, a navíc měly za úkol naučit se básničku, kterou řeknou Mikulášovi, až je navštíví.

V pondělí se děti převlekly do čertovských kostýmů, zatančili si, zazpívali si čertovské písničky a čekaly na příchod Mikuláše, který opravdu přišel. Mikuláš každého vyzval a řekl mu, co má napsané ve své knize hříchů. Děti Mikulášovi řekly básničku „Mikuláši, Čertíčku“ a andílek za to každého sladce odměnil.

Pekelný týden jsme si společně užili a i děti, které se ze začátku bály, se na konci smály.