Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Bře 18

Pomoc pro rodiče a žáky při domácím vzdělávání dětí

Vážení rodiče,

v pondělí Česká televize spustila projekt UčíTelka pro děti, které zůstaly po zavření škol doma. Každý den čeká na programu ČT2 na žáky prvního stupně základních škol vyučování prostřednictvím televizní obrazovky.

Každý všední den od devíti startuje vyučování. Každý učební blok bude trvat třicet minut a bude určen vždy pro jeden ročník prvního stupně s krátkou přestávkou v podobě vzdělávacích pořadů z produkce Déčka. Vysílání bude pravidelné. Výukovou hodinu v kulisách školní třídy povede vždy jeden učitel, vyučování se zúčastní také tři až čtyři děti.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/13394657013-ucitelka/

Česká televize připravila také web, jenž nabídne až tři tisíce vzdělávacích videí z pořadů ČT. Rozděleny budou podle stupňů vzdělávání, předmětových oblastí i jednotlivých látek. Učitelé na ně budou moci žáky odkazovat při vzdělávání na dálku a rodiče na něm najdou materiály pro domácí přípravu svých dětí.

Řadu edukativních aplikací mohou děti najít také na webu www.decko.cz.

Rodičům nejmenších žáků doporučujeme využít tuto možnost, aby veškerá tíha podpory domácího vzdělávání vašich dětí neležela v tuto obtížnou dobu pouze na vašich bedrech.

 

V naší škole běžně a s oblibou ve výuce využíváme výukové programy http://www.didakta.cz/

Didakta poslala tuto nabídku:

Nabízíme všem školám, které používají naše online řešení, možnost zpřístupnění veškerého obsahu Didakty i pro domácí přípravu žáků, a to zcela zdarma.
Přístupové kódy na www.didakta.cz pro naši školu Vám pošlou třídní učitelky do emailu!!!

Zároveň vás prosíme, abyste v zájmu co nejhladšího průběhu rodičům sdělili také následující informace:
• Aplikace jsou určeny pro PC a tablety s OS Windows 7, 8, 10.
• Ke spouštění našich výukových materiálů důrazně doporučujeme využít naši vlastní aplikaci DidaktaCZ projektor, spíše než webový prohlížeč, kde jsou již značně omezeny možnosti spouštění obsahu Adobe Flash. Aplikaci DidaktaCZ projektor je možné stahovat z tohoto linku http://www.didakta.cz/DidaktaCZ-Setup-1.0.0.zip.
• Upozorňujeme, že pro uživatele z řad žáků v domácnosti vzhledem k množství škol zapojených v projektu DidaktaCZ (téměř 2000) neposkytujeme z kapacitních důvodů živou technickou podporu na telefonních linkách společnosti, veškeré případné technické informace jsou uvedeny na našem webu v sekci Podpora.
• Prosíme rodiče, aby prozatím nesdíleli přihlašovací údaje se svými známými, protože by mohlo dojít ke geometrickému růstu zatížení serverů a služba by se mohla silně zpomalit, případně zůstat po nějaké časové období i nedostupná (během dnešního dne budeme pracovat na posílení kapacity serverů, může docházet ke krátkodobým výpadkům).
Akce platí do odvolání – předpokládáme, že do doby nástupu žáků zpět do škol.
Přejeme vám všem pevné zdraví.
SILCOM Multimedia, s.r.o.

 

Dále Vám doporučujeme využívat zejména:

http://www.rysava.websnadno.cz

https://pripravy.estranky.cz
https://www.onlinecviceni.cz

https://skolakov.eu/

https://www.umimematiku.cz/

https://www.gramar.in/

https://www.skolasnadhledem.cz/

https://www.matika.in/cs/

Scio do odvolání uzavření škol zpřístupnilo zdarma přes 500 online testů z matematiky a češtiny. Testy jsou určeny pro žáky 3. až 9. tříd a zaberou 10 až 20 minut.
https://www.scio.cz/pro-deti-a-rodice/procvicovaci-testy.asp

Nakladatelství Fraus díky vládnímu opatření zpřístupňuje zdarma všechny své elektronické učebnice pro základní i střední školy.
https://www.fraus.cz/cs/ucenidoma

Nakladatelství NOVÁ ŠKOLA kvůli uzavření škol také volně zpřístupnilo své interaktivní učebnice (obsahují materiály pro první i druhý stupeň).
https://www.nns.cz/…/pomoc-s-domaci-vyukou-zaku-miuc-a-vy…/

http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-ostrava/novinky-ze-studia/402974-kdyz-se-nesmi-do-skoly-skola-prijde-domu-za-malymi-skolaky-i-studenty-ktere-cekaji-prijimacky/?fbclid=IwAR1RLSkAk84NF3lFQYj9_n-T7ndgnjpqtrhwQ95T8Cg3U5YMdjzmfytcgp8

https://nadalku.msmt.cz/cs