Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Říj 31

Objevujeme přírodní zákonitosti

V přírodovědném kroužku jsme barvili vývar z červeného zelí kyselinou citronovou a sodou, každý za chvíli vypadal úplně jinak. Na zahřívání vzduchu v balonku nad plamenem svíčky jsme měli málo trpělivosti – i to je poučení pro mladé badatele. Vypuštění rakety – balonku přilepeném na brčku provlečeném provázkem se nám po odpočítání startu opakovaně podařilo. Nafouknutí balonku pomocí octu v lahvi a sody bylo legrační – vybouchne škola nebo ne?

O týden později jsme provedli pokus rychlá krabička – překonávání odporu vzduchu kouskem papíru a krabičkou od zápalek má jinou rychlost dopadu (krabička je těžší), ale co když papír leží na krabičce? Vyzkoušejte si! Pokusem suchý potápěč  (suchá figurka připevněná na dně skleničky pod vodou) jsme si dokázali, že je vzduch uvnitř skleničky, i když je pod vodou.

Ze „špízů“ na zahradě jsme nakonec vyrobili pestrobarevný náhrdelník z podzimního listí pro dřevěného hada na zahradě. Přijďte se podívat, jak mu to sluší.