Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/62001/virtual/www/domains/zsnezdenice.cz/wp-content/themes/zsnezdenice/header.php on line 36

Aktuality

Čvn 13

Exkurze MŠ do Vlčnova

Posledních několik týdnů jsme podnikali společné výpravy do Nezdenic a předškoláci nové paní učitelce ukazovali, kdo kde bydlí. Na oplátku se 13. 6. 2018 s paní učitelkou Peťkou a Aničkou vydali do Vlčnova.

Cestovali jsme vlakem i autobusem. Nejprve nás čekalo muzeum starých šicích strojů. Paní Anička Chovánková, která má muzeum doma, nám dovolila většinu šicích strojů vyzkoušet, prohlédnout šuplíčky, špulečky nití a zásoby jehliček a dokonce nám prozradila něco málo z historie. Teď už víme, že pan Opel, který dnes vyrábí auta, vlastně začínal u šicích strojů a spoustu dalších věcí. Na zahradě jsme si snědli svačinku, ačkoli chlapci se občerstvovali ve vlaku i autobuse, protože jeli s naplněnými batůžky, nezbývalo jim než jíst a jíst a jíst a jíst.

Po sladkém ledňáčku následoval přesun do staré usedlosti, kde už na nás čekala průvodkyně Ivanka a předvedla nám, jak se žilo dřív. Viděli jsme světničku, černou kuchyň, chlévy pro zvířátka i stodolu. Obrovskou atrakcí byla pumpa, kterou naši kluci pojali jako posilovnu a neúnavně zalévali celou zahradu. Na závěr jsme prošli amfiteátrem, kde se každoročně slaví jízda králů, a protože v blízkosti je pekárna a nádherně to u ní vonělo, koupili jsme si na cestu slavný vlčnovský vdoleček. Počasí i dobrá nálada vydrželi, takže jsme se spokojeně vrátili do mateřské školy.